Thursday, November 19, 2009

Oikeus toteutuu kun hinnasta sovitaan?

Kaikenlaiseen sitä osasi varautua, kun Suomessa vuonna 2007 siirryttiin porvarihallituksen aikakauteen, mutta en kyllä unissanikaan olisi tätä otsikkoa osannut ennakoida: Rikoksista saattaa jatkossa selvitä rahalla. Jos tämän uutisoinnin ideapakkia aletaan viedä lainsäädäntöön, tekevät vihreät ja Tuija Brax vielä melkoisen harakirin kun mietitään mustelmahallituksen oikeistolaisinta hallituksen esitystä.

Jos tuomioon vaikuttaa keventävästi se, että maksaa syyttäjälle rahaa, niin eihän tämä voi olla tasa-arvoista kansalaisten kesken. Rikkaat voivat maksaa tuomioistaan osan pois.

Samoin ihmettelen suuresti ajatusta siitä, että tunnustamalla rikoksen saisi lievemmän rangaistuksen. Yht’äkkiä tulee mieleen, että se johtaisi etenkin ammattirikollisten kohdalla spekulointiin, ellei jopa jonkinasteiseen kaupan käyntiin tunnustuksissa. Yksi tietty rikos on kuitenkin usein yhden tietyn ihmisen tekemä. Jos syyttäjä ei ehdi asiaa tutkia, on kieltämättä helppo ratkaisu etsiä joku, joka jutun tunnustaa - eikä kuluta edes kalliita linnapäiviä niin paljon kuin periaatteessa pitäisi.

Mutta eihän tällä ole oikeuden toteutumisen kanssa mitään tekemistä.

2 comments:

ubriginsnagata said...

TITanium Art Decor and Decor - T-Titanium-Art Decor - T-Titanium
Titanium titanium mens wedding bands Art Decor is a unique 3D titanium vs stainless steel artist created to bring you titanium ore all the essential ford edge titanium 2019 tatanium art for your home where to buy titanium trim and office decor. T-Titanium-Art decor.

lushes said...

bq505 xn--castaercolombia-2qb,geox schoenen antwerpen,mountain warehouse jacke,rab veste,converse sko danmark,geox eesti,mackage daunenjacke,rab borealis,castaner shoes rv542