Wednesday, November 12, 2008

Tässä sitä ollaan

Suomen parhaat voimat eli kepuministerit Matti "sovitaanko ennen vaaleja että minut valitaan uudelleen" Vanhanen, Paavo "Suomi todellakin tarvitsee minua" Väyrynen ja Anu "mikä ministeri minä nyt olinkaan" Vehviläinen ovat Moskovassa neuvottelemassa. Tervehdyskäynnillä paikan päällä on käynyt jopa Venäjän pääministeri Vladimir Putin, joka on omana mielipiteenään todennut suomalaisten olevan EU:n kivimpiä.

Kepu ja Suomen hallitus pidättävät nyt hengitystään ja odottavat, josko Moskovan tuliaiksi saataisiin sovinto puutulliasiaan. Rohkeimpien mielessä on ilmeisesti sellainenkin vaihtoehto, että Venäjä todellakin peruuttaisi pyöreän puun tullikorotuksensa.

Jotta jännitys ei kasvaisi liian suureksi, kannattaa hallituspoliitikkojen lukaista päivän Kauppalehti. PTT:n metsäekonomistin mukaan puutulliongelma on nimittäin sulamassa jo markkinaehtoisesti käsiin, kun puun kysyntä ja hinta on romahtamassa. Erityisesti sahojan voimakkaasti heikkenevä kysyntä tulee laskemaan Suomessa puun kulutusta siinä määrin, ettei metsäteollisuudella nykyennusteiden valossa tule olemaan puun saatavuudessa hädän päivää, olipa Venäjän rajalla sitten millaiset tullit tahansa. Saattaa käydä vielä niin, että puuta on kaikki varastot täynnä eikä ostettujakaan leimikoita korjata talteen.

Joten onnea ja tsemppiä neuvotteluihin, Vanhanen ja kumppanit! Isänmaa odottelee kärsivällisesti sankaritekojanne vielä tämänkin savotan jälkeen.

1 comment:

Teemu said...

Ollaanpas sitä ilkeällä tuulella. Mut joo, puupula kieltämättä tuskin on akuutein ongelma.