Thursday, June 12, 2008

Päivän mielipide

Kyllä Ruotsi on hieno maa. Kirjoitan tätä Tukholmasta, jossa aivan liian harvoin tulee käytyä. 50-vuotishaastattelun hesarille taannoin antanut Juhana Vartiainen taisi nimetä Tukholman maailman parhaaksi paikaksi, eikä tähän oikein voi olla yhtymättä.

Kaikki pelaa ja hyvältä näyttää. Aurinkokin paistaa. Vähän on kallista, mutta kaikilla on rahaa; noin kärjistettynä. Kerjäläisiäkään ei silmiini osunut. Raksaduunaritkin näyttävät Stokiksessa mannekiineilta. Ja siitä toisesta sukupuolesta (raksaduunarit eivät täälläkään ole naisia) taitaa olla viisainta jättää kommentit tyystin antamatta... Ellei koti- niin työpaikkarauhan vuoksi. Kaippa minustakin feministi tulisi hetkessä jos Tukholmaan muuttaisin. Ellen nyt sitten ole jo, tämä kysymys on jatkuvasti vähän auki.

Arlanda Express on varmasti maailman paras lentokenttäyhteys. Helppo, nopea, edullinen, mukava. Junan näytöistä tulee selviä opasteita, lyhyitä uutisia sekä tiivistettyjä viestejä siitä, miten voi käydä jos yrittää kuljettaa rullaportaissa liian suuria matkalaukkuja. Paremmin tätä ei enää voi hoitaa.

Hallituskoalitio tietysti yrittää täälläkin sotkea asioita, mikä voi seuraavassa laskusuhdanteessa näkyä rujosti esimerkiksi työttömien hyvinvoinnissa; korotetut työttömyysmaksut ovat ajaneet ihmisiä pois kassoista. Hyvänkin systeemin pystyvät porvarit epäilemättä siis runttaamaan lommoille. Saa nähdä ehtivätkö vaalit tulla edes täällä ajoissa ennen kuin asiat valtakunnassa on saatu pahemmin sekaisin.

Jos jollakin on muuten se vadelmavenepakolainen tyhjän panttina kirjahyllyssä, niin voisin lainata.

Päivän mielipide: Pekka Puskan ja Ruotsin viitoittamalla tiellä, kakkosolut käyttöön myös Suomessa!

5 comments:

Petri Mustakallio said...

"Jos jollakin on muuten se vadelmavenepakolainen tyhjän panttina kirjahyllyssä, niin voisin lainata."

Minulta löytyy. Vois tavata terassilla tässä lähiaikoina?

Ville Kopra said...

Hienoa! Huominen voisi sopia mulle. Tai ensi viikolla. Laitetaan koodia.

Anonymous said...

Jyrkkä ei II-oluelle! Laimeaa litkua! Joku raja se pitää holhouksessakin olla! Eihän suurinta osaa tummista olusista edes voi saada sen vahvuisena, Itä-Euroopassa kun ei ymmärretä tuollaisen politiikan päälle lain...

II-olut on kuin mitättömän makuinen laihisjuusto - eihän ongelma ole se, että mustaleimaemmentalissa on liikaa rasvaa, vaan se, että juustua mutustetaan liikaa. Baarien miehet tuskin siirtyisivät kakkosta litkimään - sitäkin useampi ehkä puistoon denaturoitua vetämään ilman edes sitä sosiaalista kontrollia, jonka ravintola tarjoaa.

Jyrkkä kyllä voimakkaille mauille ja laadukkaalle ravinnolle!

Ville Kopra said...

Olin hannu itse sun kanssa samaa mieltä eiliseen asti, mutta maistettuani nyt taas kakkosta - ruuan kanssa - totesin että makuero on kyllä mitätön. Hyvät oluet ovat joka tapauksessa sitten asia erikseen, mutta peruskolmostuopin olisin valmis vaihtamaan peruskakkostuoppiin.

Tietysti sillä oletuksella, että sen nyt jonkin verran voitaisiin arvioida laskevan alkoholin kokonaiskulutusta.

Stella said...

Nice posst